Лесни идейки за бърза вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Лесни идейки за бърза вечеря
298579
Снимков материал: pixabay.com
Лесни идейки за бърза вечеря

Ако няма да излизате довечера с приятели и не сте измислили какво ще вечеряте , ето нашите предложения, които са бързи и леснички:

Бързи гювечета с бекон

1 глава кромид лук
200 г бекон или шунка 
200 г краве сирене
200 г кашкавал тип Витоша или Ементал
80-100 г краве масло
сладък червен пипер
4 яйца

4 с. л.

вода
4 люти чушки по желание
Приготвяне:

• Лукът се почиства и нарязва на дребно.
• Гювечетата се намасляват.
• Във всяко гювече се нареждат в следния ред (от дъното нагоре) :

- 1/4 ситно нарязан лук
- 50 г (цяло парче) краве сирене
- 50 г (цяло парче) бекон или шунка
- 50 г настърган кашкавал
- 20 г нарязано на дребни кубчета краве масло

• Всяко гювече се поръсва отгоре с червен пипер.
• По желание се поставя отстрани една люта чушка.
• Гювечетата се пекат на 180 С за 15-20 минути.
• Изваждат се и се махат капачетата.
• Всяко гювече се залива с по 1 яйце, разбито с 1 с. л. вода.
• Гювечетата се връщат във фурната и се запичат още 5-10 минути.

Пилешки дробчета с яйца

7 яйца
300 г пилешки дробчета 
50 г краве масло
магданоз
смлян черен пипер
сол

• Пилешките дробчета се почистват, измиват се, отцеждат се и се бланшират в кипяща подсолена вода за 3-4 минути.
• Изваждат се и се нарязват на парченца.
• Задушават се в сгорещено краве масло за 3-4 минути.
• Прибавят се разбитите със сол, смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз яйца.
• Пържат се няколко минути, докато стегнат яйцата (разбъркват се непрекъснато).

Бъркани яйца с лук

5 яйца 
2 и 1/2 с. л. олио
25 г краве масло
2 връзки зелен лук
1 к. л. червен пипер
сол

• Лукът се почиства, измива се и се нарязва на дребно.
• Задушава се в олио до пълното омекване.
• Прибавят се разбърканите яйца, маслото и солта.
• Сместа се запича в предварително загрята фурна на 180 С до готовност.
• При индивидуалното приготвяне се запържва сместа.

Пилешки гърди по креолски

3 броя пилешки гърди 
1 щипка мащерка
1 яйце
1 скилидка чесън
2 - 3 клонки магданоз
олио за пържене
царевично брашно за паниране

Приготвяне:

• Скилидка чесън се накълцва, както и магданоза.
• Обърква се с яйцето и се добавя ситно нарязана мащерка.
• Гърдите се овалват в царевичното брашно, после в яйцето.
• Пържат се на среден огън за около 8 минути.
• Разпределят се по чинии и се заливат със соса.
• Пилешките гърди с креолски сос се поднасят веднага.

КРЕОЛСКИ СОС

1 яйце
120-150 мл олио
1-2 с. л. лимонов сок
праз колкото орех
1 с. л. горчица
1 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. л. Уорчестърски сос
1- 2 листа целина
1/4 ч. л. гранулиран чесън
сол и бял пипер

• Всички продукти се поставят в блендер.
• Креолският сос се разбива до еднородна смес.

Миш-маш рецепта

4 бр. чушки
3-4 бр. домати
200 г сирене
4 бр. яйца
магданоз
олио

Чушките се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио, след което към тях се прибавя сокът от настърганите домати. Когато сместа почне да се сгъстява се слага намачканото бяло сирене, бърка се 1-2 минути, докато се стопи сиренето и стане хомогенна смес, и се изсипват и разбитите яйца. Разбърква се докато стане на каша и преди да се свали от огъня се слага нарязан магданоз.

Ако в тази рецепта чушките са нарязани на едро, доматите са нарязани, а не им се взима само соса, сиренето е надробено (не намачкано) и яйцата не са разбити преди да се сложат, а се чукват и тогава се разбъркват, то миш-маша ще стане по-сочен и на по-едри парчета

Каша със сирене

400 гр. сирене 
1 ч.л. червен пипер
6-7 с.л. олио
2 глава лук
3-4 с.л. брашно

Лукът се нарязва ситно и се задушава в олио и вода, добавят се натрошеното сирене, червения пипер и се оставя да ври 5 минути. Долива се вода ( количеството е по желание ) и се изчаква да заври. След като заври се прави каша от брашното и вода и се сипва към ястието на тънка струя, докато се получи желаната гъстота.

Печени чушки със сирене

1. 20-тина печени чушки 
2. 4 яйца
3. 1 чаена чаша натрошено сирене / извара
4. 3-4 супени лъжици олио

Забележка: количеството на продуктите е за средно голяма тава

1. Изсипвате олиото на дъното на тавата. Поставяте печените чушки, като овалвате всяка една в олиото. Чушките трябва да покрият плътно дъното на тавата. Поставяте тавата с чушките в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути.

2.В купа разбивате яйцата и добавяте към тях натрошеното сирене / извара, като разбърквате добре. В случай, че ползвате извара, а не сирене задължително добавете и ½ чаена лъжица сол към сместа, защото в противен случай ястието ще остане безсолно.

3.Изваждате тавата от фурната и заливате печените чушки / пипер с сместа от яйцата и сиренето. Гледате да се разпредели равномерно в цялата тава. Печете около 20 минути, докато ястието придобие апетитен златист цвят.

Яйца по панагюрски

6 - 8 яйца 
150 - 200 гр. сирене 
1 с.л. червен пипер
кисело мляко
олио

В дълбок тиган се налива водата заедно с щипка сол. Когато водата заври се чукват едно по едно яйцата. Оставят се около 5 мин и се изваждат и разпределят по чиниите, в което предварително е натрошено сиренето. След като се поставят яйцата се заливат с киселото мляко. В тиган с нагорещено олио се добавя червеният пипер, разбърква се, сваля се от огъня и се разпределя върху яйцата.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft