Лесни и бързи кифлички- мечта за всяка жена. Тази рецепта дори ще допадне на новоизлюпилите се домакини, които тепърва прохождат в кухнята поради лекотата, с която се приготвя.
Хрупкаво тесто , хрупкава кора, средата - по-мека от пух. В рецептата ви няма 100% по- бърза и икономична рецепта от тази.
Днес ще ви кажем как да правите кифлички без нито едно яйце и без капка мляко. Свекърва няма да повярва, че са с вода само приготвени, а съпругът ви със сигурност ще реши, че сте ги купили от близката пекарна
Вкусни кифлички
СЪСТАВКИ
1 чаша топла вода
1 чаша захар
30 g мая
1 щипка сол
1/2 чл. слънчогледово масло
3 чаши брашно
конфитюр или сладко
ПОДГОТОВКА
В топла вода, маята се разтваря, добавя се захарта и щипка сол. Брашното слагате в отделна купа. Постепенно добавяйте към брашното маята, растително масло и земесвате тестото. За увереност можете да оставите тестото на топло място за 30 минути, но това не е необходимо.
Разделете тестото на 3 части. От всяка част направете кръгла торта с дебелина около 5 мм. Нарежете всяка торта на 8 равни части (триъгълници). Не е необходимо да добавяте брашно, отличното тесто на консистенция не трябва да залепва за ръцете!
В основата на триъгълника на тестото леко натиснете, сложете 1 чаена лъжичка сладко по ваш вкус, внимателно покрийте ръбовете, така че пълнежът да не изтича в процеса на печене. Изпънете леко тесния край на тестото и го увийте на кифличка
Сложете кифличките на лист за печене, намазан с растително масло и изпратете във фурната, която предварително сте загряли до 180 градуса за 20 минути (печете до златисто кафяво).
Готовите кифлички поръсете с пудра захар и сервирайте с чай! Макар и дори охладени, те са все едно правени от майстор- сладкар. С една дума, ще си оближете пръстите си.
Можете да използвате всеки пълнеж, стига да не е твърде течен. Една ябълка с канела, сладко, сезонни плодове и плодове, а дори можете да го направите с шоколад по- гъст на консистенция - невероятно вкусно!
Споделете с приятелите ви, ако ви е харесала рецептата!