Лесни мармаладки
4 Януари 2013
120212
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Слагаме водата да заври заедно с олиото, захарта и щипка сол. Сваляме от котлона и добавяме ванилиите и бакпулвера. Сипваме всичкото брашно, връщаме на котлона и бъркаме до образуване на топка тесто. Слагаме тестото да се охлади. От охладеното тесто късаме топки, малко по-големи от орех, разплескваме ги върху дланта си на четириъгълник (приблизително), в средата на който слагаме лъжичка мармалад (сладко). Прихлупваме двата края отгоре и подреждаме готовите сладки в тава, покрита с намазана с мазнина хартия. Изпичаме ги в гореща фурна.
Готовите сладки поръсваме с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари