Разтворете маята и захарта в топлото мляко, оставете на топло място за 15 - 20 минути, докато шупне. След това прибавете олиото, белтъка, солта и брашното. Замесете меко тесто, като постепенно добавяте брашното (може да отнеме и малко повече от посоченото количество, зависи от останалите продукти).
Оставете тестото да втаса и увеличи обема си двойно (около 40 - 60 минути) и разделете на няколко части. Всяка от тях разточете на кора с диаметър 20 сантиметра. Намазвайте с разтопено масло и подреждайте една върху друга. Разрежете така подредените кори на 12 триъгълника от средата към края. Сложете в широката им част по 1 супена лъжица натрошено сирене/настърган кашкавал и навийте, оформяйки кифлички.
Подредете ги в подходяща тава, оставете за 30 минути, намажете повърхността им с разбития жълтък и изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на около 30 минути.