Днешните ни предложения са за вкусни ястия с пилешко месо, което по традиция заема голяма част от трапезата ни.
Необходими продукти:
2бр. пилешки гърди 2/3бр.
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на кубчета. Яйцата се разбиват, в една купа(суха) се слага брашно. След това всяко кубче първо се овалва в брашното и после в разбитите яйца. Кубчетата се запържват в загрят тиган с олиото до позлатяване.
Необходими продукти:
1 тарелка пилешки гърди 1 бурканче гъби 1 жълта чушка (може и да не е жълта, но е по-шарено) 1 морков 1 глава лук 1/2 връзка магданоз 2 кисели краставички 2 с.л царевица 5 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на едри кубчета и се запържват в масло или зехтин. Добавят се лука, моркова и чушката (ситно нарязани) и се похлупва с капак да се задуши. Гъбите, царевицата и магданоза се прибавят заедно. Доматеното пюре се разбива с 50-100 мл. вода и се изсипва в тигана. 5 мин. по-късно вече е готово.
Необходими продукти:
200-300 гр. пилешки гърди 500-1000 мл. вода 1-2 бр. картоф кубче бульон подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета.
Нарязваме пилешките гърди на кубчета.
После слагаме всичко е тенджера.
Варим я до като заври.
После я оставяме на тих огън около за 30 минути.
Необходими продукти:
Пилешки гърди яйца галета сусам за соса: чесън на прах или 2-3 скилидки кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешките гърди на ленти (един пръст дебелина) разбиваме в купа яйцата и потапяме лентите в яйцата, после овалваме в галета, отново в яйцата и в сусама. Пържат се в дълбок съд с много олио (може и в фитюрник) до златисто-кафяво.
За соса в малка купичка или чашка сипваме мляко, добавяте чесъна на прах или настърган, сол и бъркате (който не обича чесън може и само с мляко).
Пилешки гърди със зеленчуци и сметана
Необходими продукти:
400-500 гр пилешки гърди 1 пакет замразени зеленчуци 500 мл течна сметана(готварска) 1/2 с.л. сол 1/2 ч.л. кумион
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се варят и след това се нарязва на лентички.Зеленчуците се сваряват,запържват се в тигана.Към тях се добавя пилешкото месо и подправките.След като всичко се позапържи се добавя и сметаната.Когато тя стане на гъст сос ястието е готово за консумация.
Необходими продукти:
500г. пилешки гърди /бутчета/ соев сос 1 тиквичка 2 моркова 2 чушки 5 стръка пресен лук (може и без) 5 стръка пресен чесън (може и без) 100г. гъби четвърт малка зелка олио черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и запържва леко в олио поливат се със соев сос (да станат кафяви) допържват се да изври соевия сос. Изваждат се и в същото олио се слагат нарязаните на пръчици моркови, нарязаните на квадратчета чушки, нарязаната на пръчици тиквичка, нарязания лук и чесън, и нарязаната зелка. Всичко се обърква полива се със соев сос и пак се бърка. Пържи се 5 мин. и се маха от огъня.
Необходими продукти:
1 кг пилешки гърди 1 пак. около 250 г топено сирене 500 г готварска сметана 200 г синьо сирене ( или друго или кашкавал ) черен пипер олио ( зехтин ) сол
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се начукват леко и се поръсват с черен пипер и сол,намазват се с малко олио и се запържват на скара или на тефлонов тиган. Сметаната се загрява леко в дълбок съд, в нея се слагат настърганите сирена и се бърка на умерен котлон до сгъстяване. Пилето се сервира залято със соса и задушени зеленчуци
Необходими продукти:
300гр пилешки гърди 4-5 картофа 2-3 глави лук 1 патладжан 2 тиквички 250гр печурки 3 скилидки чесън дафинов лист 3 4 люти чушки
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро пилешките гърди,запържваме ги и ги слагаме в съда заедно с нарязаните на кубчета картофи,патладжан,
тиквички и гъби,прибавяме едро накълцан лук целите скилидки чесън и лютите чушки,прибавяме дафиновия лист покриваме с вода и го оставяме във фурната за 30мин
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди бяло месо от пиле 1 голяма кофичка заквасена сметана 300г. пушено или топено сирене 60г. масло 300г. гъби 1 ч.ч. бяло вино или вода черен пипер сол
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се нарязват на големи парчета. Слагат се в съд от огнеупорно стъкло или гювеч, добавя се сметаната, пушеното сирене нарязано, черния пипер, сол и бялото вино и нарязаните гъби, разбърква се и се задушава 1 час във фурната (може и без гъби)