Лесни сиренки
10 Март 2015
478641
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Содата се разтваря в киселото мляко, добавят се яйцето, олиото, сиренето и се разбърква добре. Добавя се пресятото брашно, смесено със солта и лимонтозуто, и сместа се бърка с лъжица, докато стане лепкава каша. С лъжица за сладолед се гребват соленките и се пускат в намазнена тава или върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 220 - 250 градуса фурна.
Вместо сирене може да се използва кашкавал или извара. По желание сиренките могат да се поръсят със семена (ленено семе, мак, сусам, слънчоглед, тиквено семе) или семената да се добавят в самото тесто - ½ чаша семена.
Ако се използва извара, се добавя сол на вкус към изварата и отделно в брашното се прибавя ½ чаена лъжичка. От дозата се получават около 30 броя сиренки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари