Лесни сладки плетенки

вход през zajenata.bg
Лесни сладки плетенки
admin
Добавена от: admin
17452
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

прясно мляко - 160 мл

суха мая - 1 ч.л.

яйца - 2 броя (оставете 1 жълтък за намазване)

масло - 40 гр.

захар - 1/3 чаша

брашно - 420-450 гр.

ванилия

конфитюр от червени боровинки (или друг червен плод) - 100 мл

конфитюр от лимони (или друг жълт плод) - 100 мл

нишесте - 2 ч.л.

сол - 1 щипка

1. Разтворете маята в топлото мляко, оставете я да престои в продължение на 10 минути, докато шупне. След това добавете захарта, маслото, солта, ванилията и 1 яйце + 1 белтък от второто (запазете жълтъка за намазване).

2. Постепенно добавете пресятото брашно и замесете меко тесто. Сложете го в купа, покрийте с фолио, оставете на топло място за един час. Тестото трябва да увеличи обема си 2 пъти. След един час премесете тестото и отново го оставете за 40-50 минути, за да втаса повторно. Когато тестото се увеличи 2-3 пъти, премесете го (трябва да образува мехурчета), разделена на две части и разточете всяка на правоъгълник с дебелина 5-7 мм.

3. Мислено разделете тестото по дължина на три равни части и на външните две части направете 8-10 разрезапод ъгъл от 45 градуса. Средата на правоъгълника поръсете с малко нишесте , след което направете тънка лента от сладкото от боровинки върху едната кора и от лимоновото сладко - в центъра на другата кора. Върху конфитюра отново поръсете малко нишесте.

4. Преплетете разрезите на плитка (както е на снимката), намажете повърхността на тестото с разбит жълтък. Може да поръсите с мак или сусам. Печете на 180 ° C, докато плетенките са добре изпечени - около 20-30 минути. Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft