Дори и да не постите, непременно опитайте тези чудно меки пурички. Толкова са вкусни, че направо ще забъркате двойна доза следващия път!
1. В съд поставете маята, добавете малко вода, 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица брашно и оставете сместа на топло да се активира маята.
2. В друг съд пресейте брашното, добавете останалата захар, солта, олиото, водата и активираната мая.
3. От всички продукти замесете тесто и го оставете 10 - 15 минути в покой.
4. От тестото късайте малки топки и върху добре намазнен плот разтеглете всяко топче с точилката на тънка кора. След това навийте на пуричка.
5. Така приготвените пурички подредете в намазнена тавичка.
6. Намажете ги с малко вода и поръсете със сусам и по желание - със сол.
7. Печете в предварително загрята фурна на 230 - 250 градуса до зачервяване.