Лесни фунийки с течен шоколад и пухкав ванилов крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесни фунийки с течен шоколад и пухкав ванилов крем
Лесни фунийки с течен шоколад и пухкав ванилов крем
admin
Добавена от: admin
15347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
2 опаковки бутер тесто
За намазване:
течен шоколад (Нутела)
За крема:
200 мл сметана
1 пакетче пудинг ванилия
100 гр. масло или маргарин

Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на ленти с ширина 3-4 см. Всяка от лентите се навива около формичка за фунийки (може да си ги направите и от алуминиево фолио), предварително намазана с тънък слой маргарин. При навиването се внимава да се припокрива с лентата половината от вече навитата част от тестото. 
Пекат се на 220 градуса в предварително загрята фурна и в тава, покрита с хартия за печене. Щом се охладят, внимателно се изваждат от формичките. След това се намазват отвътре с течен шоколад с помощта на дълъг нож. После се пълнят с ваниловия крем с помощта на шприц.

Кремът се приготвя по следния начин: 
Пудингът се приготвя според указанията на опаковката и когато е готов, в охладения пудинг се добавят 100 гр. масло и се бърка, докато напълно се разтопи. След това се оставя в хладилник до пълното му охлаждане. Междувременно сметаната се разбива в купа, студеният пудинг се разбива с миксер и щом масата стане еднородна, към нея внимателно се прибавя сметаната. С получения крем се пълнят приготвените формички. Отгоре се украсяват на вкус.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft