Лесни чеснови картофки на фурна
23 Юни 2012
149734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1-2 кг. картофи
2 глави червен лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. мащерка
½ ч.л. едър черен пипер
зехтин и сол
Почистете картофите и ги измийте. Без да ги белите ги нарежете на по 4 кубчета. Всяка глава лук нарежете на не много ситно, а чесъна наситнете колкото ви е възможно.
Картофите, лука, чесъна, зехтина и останалите подправки сложете в голяма тава и ги объркайте. Загрейте фурната предварително /220С/. Печете около час, докато зеленчуците не омекнат, като от време на време разбърквате с лопатка.
Забележка: за рецептата са подходящи пресни картофи, но може да използвате и стари такива, като предварително добре остържете горната повърхност на кората им.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари