За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесно лимонено реване с кисело мляко - нещо сочно и свежо по турски
Лесно лимонено реване с кисело мляко - нещо сочно и свежо по турски
8 Октомври 2015
121100
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Едно от най-нежните на вкус реванета, които сте опитвали - направо се топи в устата!
Най-напред се сварява сиропът, понеже трябва да бъде студен при заливането.
Разбиват се добре яйцата със захарта. След като станат на пухкава маса, се добавят киселото мляко, олиото, а накрая и сухите съставки. Сместа се прехвърля в тава с размери 32х28 см или кръгла - с диаметър 26-28 см. Пече се в предварително загрята фурна на 175 градуса около 25 минути. Изпеченото реване се нарязва на кубчета и веднага се залива със студения сироп. Оставя се 1-2 часа хубаво да изстине и да поеме течността, преди да се поднесе.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари