Лесно, практично и вкусно: Курабийки без яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Лесно, практично и вкусно: Курабийки без яйца
23576
Снимков материал: pixabay.com
Лесно, практично и вкусно: Курабийки без яйца

Продукти:

2 чаши брашно
1/2 чаша пудра захар
130 гр. краве масло
1 ч.л.

сода бикарбонат
1 ванилия

За поръсване: 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Сложете омекналото на стайна температура масло в купа. Прибавете пудрата захар, содата бикарбонат и ванилията. На части добавете брашното и започнете да месите с ръце. Разделете тестото на 2 и направете два дълги фитила.

За да изглежда още по-ефектно, направете малки разрези с остра вилица по дължината на фитила. Нарежете курабиите с остър нож. Печете ги 10 минути на 200 и 30 минути на 150 градуса. Курабиите трябва да останат бели на цвят.

Оставете да изстинат. Преместете ги в чиния и поръсете с пудра захар.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft