За тестото:
яйца 2
брашно 125 г
кисело мляко 125 г
захар 70 г
орехови ядки 50 г
бакпулвер 1 лъжичка
За сиропа и гарниране:
захар 150 г
вода 150 г
коричка канела
праскови 400 г
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се киселото мляко, брашното, в което е примесен бакпулверът, изпечените и счукани на дребно орехови ядки и белтъците, разбити на сняг. Сместа се разбърква много леко и бързо се изсипва в тавичка, покрита с хартия. Пече се в умерена фурна.
От водата, захарта и канелата се приготвя сироп. С врящия сироп се заливат прасковите, нарязани на резенчета, и се оставят да изстинат. Отцежда се сиропът, отново се загрява и се залива върху изпеченото изстинало реване.
Поднася се наръсен с пудра захар, като се нареже на парчета и се гарнира с попарените и обелени праскови.
По желание част от прасковите могат да се нарежат на парченца и да се добавят към тестото.