За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Лесно тесто за всякакви питки и хлебчета - солени и сладки
Лесно тесто за всякакви питки и хлебчета - солени и сладки
14 Август 2015
7541
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От всички изброени съставки омесете меко тесто. Оставете го да втасва около 40 минути (ако сте сложили малко повече мая, втасването е по-кратко, но не е необходимо да слагате повече).
Върху хартия за печене, предварително поръсена с брашно, изсипете тестото и го оформете на една голяма или няколко по-малки питки с дебелина колкото един пръст или малко повече. Оставете го да втасва отново около 20 - 30 минути. поставете избраната от вас плънка (солена или сладка). Сложете питките да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса. Ще познаете, когато е готово. Може да ползвате и фурна с вентилатор.
От това тесто се получават чудесни фокачи - добавете малко зехтин, розмарин, мащерка, маслинки - и готово!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари