500 г ягоди (по-едри плодове)
За пълнежа:
200 мл сметана
200 г прясно сирене - Филаделфия, крема или подобно
1 ванилия
1 пакет фиксатор за сметана
захар на вкус
Ягодите се измиват и подсушават. Ако е нужно, се изрязва долната им част така, че да могат да се поставят прави.
Сметаната се разбива със захарта, ванилията и фиксатора до стегнат сняг. Сиренето се разбива отделно на крем, към него се добавя сметаната лъжица по лъжица, като се бърка внимателно с лопатка. Оставя се да се охлади и се слага в шприц. Ягодите се разрязват на кръст и в тях се шприцова крема. Могат да се гарнират с настърган шоколад, листа маточина, портокалова кора или кокосови стърготини. Подходящи са както за самостоятелен десерт, така и за украса на плодови салати или торти.