Летен хайвер от патладжани - става и за разядка, и за сос, и направо с лъжица от буркана! Всякак изчезва:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Летен хайвер от патладжани - става и за разядка, и за сос, и направо с лъжица от буркана! Всякак изчезва:
Летен хайвер от патладжани - става и за разядка, и за сос, и направо с лъжица от буркана! Всякак...
37759
Източник: marica.bg
Летен хайвер от патладжани - става и за разядка, и за сос, и направо с лъжица от буркана! Всякак изчезва:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знаем, че в жегите не ви се ядат сложни манджи, затова днес имаме за вас нещо чудесно, лесно и много апетитно - летен хайвер от патладжани ! Консистенцията му напомня сос, така че спокойно може да го поднесете като дип към барбекюто, да го намажете на филийка (или брускети) или пък да си го хапнете направо от буркана с лъжичка - докато се усетите, ще свърши! Свеж чеснов аромат и кремообразна консистенция - ето рецептата на патладжанения хайвер с кисело мляко:

Летен хайвер от патладжани

Необходими продукти:

3 патладжана

4 с.л. гъсто кисело мляко

3 с.л.

майонеза

2-3 скилидки чесън

зехтин, сол, черен пипер, магданоз

патладжанен хайвер

Начин на приготвяне:

Първо опечете патладжана. За целта той трябва да се измие, подсуши и надупчи на няколко местенца, след което се изпича във фурната, на плоча или според възможностите.

Изпеченият патладжан се поставя под похлупак за кратко, след което се обелва. Слага се в сито, за да се изцеди от соковете си и се накълцва на дребно или пасира до пюре.

Към него се прибавят и останалите съставки за разядката. Разбърква се и се сервира добре охладен.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft