Знаем, че в жегите не ви се ядат сложни манджи, затова днес имаме за вас нещо чудесно, лесно и много апетитно - летен хайвер от патладжани ! Консистенцията му напомня сос, така че спокойно може да го поднесете като дип към барбекюто, да го намажете на филийка (или брускети) или пък да си го хапнете направо от буркана с лъжичка - докато се усетите, ще свърши! Свеж чеснов аромат и кремообразна консистенция - ето рецептата на патладжанения хайвер с кисело мляко:
Летен хайвер от патладжани
Необходими продукти:
3 патладжана
4 с.л. гъсто кисело мляко
3 с.л.
2-3 скилидки чесън
зехтин, сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Първо опечете патладжана. За целта той трябва да се измие, подсуши и надупчи на няколко местенца, след което се изпича във фурната, на плоча или според възможностите.
Изпеченият патладжан се поставя под похлупак за кратко, след което се обелва. Слага се в сито, за да се изцеди от соковете си и се накълцва на дребно или пасира до пюре.
Към него се прибавят и останалите съставки за разядката. Разбърква се и се сервира добре охладен.
Да ви е сладко!