Лечебни и диетични свойства на тиквичките, за които и не предполагате

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Лечебни и диетични свойства на тиквичките, за които и не предполагате
11452
Снимков материал: pixabay.com
Лечебни и диетични свойства на тиквичките, за които  и не предполагате

Тиквичката – царицата на зеленчуците през лятото, освен вкусен и е много полезен продукт, който задължително е необходимо да присъства на трапезата ни.

Това, което го прави перфектният зеленчук за сезона, е фактът, че в 100 г тиквички се съдържат едва 21 килокалории.

Редовната консумиране на диетичния продукт има разхлабително действие.

Тиквичките успешно извеждат от тялото ни доста количество от складираните токсини и химикали благодарение на богатото си съдържание на фибри.

Зеленчукът се препоръчва най-вече при хора, които имат определени проблеми със стомашно-чревния тракт.

Тиквичката е съвършен природен дар и против затлъстяване, анемия, както и коварнатаатеросклероза. Зеленчукът помага и при констипация.

Препоръчва се още при болести на жлъчния мехур, дванадесетопръстника, при хипертония и малокръвие.

В състава на симпатичния зеленчук влизат силно съдържание на ценния минерал калий, който има полезен ефект върху нервната система.

Освен това, хапвайки тиквички, вие ще се снабдите с нужните за тялото натрий, калций, фосфор и желязо.

Витамините в този зеленчук също са "на ниво" –витамин А, С, В1 и В2 също влизат в състава на тиквичките.

Пюрето от тиквички е извънредно полезно и е необходимо да влезе в менюто на бебетата и подрастващите.

Единствените, които могат да избягват зеленчука, са хората с някои бъбречни заболявания, свързани с трудното извеждане на калий от тялото.

Подбирайте тиквички не по-големи от 15 сантиметра. Тиквичките не са най-вече претенциозни и що се отнася до съхранението им. Близо 4-5 дена е максималният срок, в който можете да ги запазите преди готвене. Единственото условие е да не ги държите в найлонови торбички.

Голямото превъзходство на тиквичките за кулинарите се крие в обстоятелството, че по тази причина крехкостта и консистенцията им те се приготвят особено лесно.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft