От 1 литър мляко става цяла тава - евала на испанците за тази рецепта! По-вкусно и от крем карамел, и от паниран сладолед:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От 1 литър мляко става цяла тава - евала на испанците за тази рецепта! По-вкусно и от крем карамел, и от паниран сладолед:
От 1 литър мляко става цяла тава - евала на испанците за тази рецепта! По-вкусно и от крем...
34753
Източник: gotvach.bg
От 1 литър мляко става цяла тава - евала на испанците за тази рецепта! По-вкусно и от крем карамел, и от паниран сладолед:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Испанската кухня е прочута със своите уникални сладости, а днес ще ви представим нашият любим испански десерт . Той носи звучното име Лече Фрита , което в прево означава пържено мляко .

Получава се уникален по консистенция десерт, напомнящ донякъде крем брюле и паниран сладолед, но е много по-вкусен и от двете! Ето и рецептата за пържено мляко по испански :

Лече Фрита

Продукти:

1 л прясно мляко

150 гр. захар

100 гр. брашно

50 гр. царевично нишесте

1 щипка канела

1 щипка сол

За панировката:

100 гр. брашно

2 яйца

За овалване:

100 гр. кристална захар

2 щипки канела

лече фрита

Приготвяне:

Отмерете 600 мл от млякото и го загрейте в тенджерка със захарта. В останалото мляко разбийте нишестето и канелата с щипка сол до гладка смес.

Когато млякото е на път да заври, налейте вътре бавно сместа с брашното при непрестанно бъркане. Варете на умерен огън 12 минути при непрестанно разбиване. Ако забележите, чеа загаря по дъното, веднага намалете силата на огъня. Трябва да получите гъст млечен крем.

Изсипете крема в силиконова форма 25х25 см или подобни размери. Целта е пластът да е с дебелина 2 см.

Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2 часа или докато хубаво стегне.

Обърнете плочката от стегнат крем върху кухненска дъска и нарежете на приблизително 24 порции.

Овалвайте всяко парче в брашно и после в разбито яйце, и изпържете в обилно количество олио до златист загар.

Готовите порции лече фрита оваляйте в около 100 г захар, омесена с канела. Направете това докато още са топли.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft