За тестото:
10 белтъка
10 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
6 супени лъжици смлени лешници
50 гр. настърган тъмен шоколад
За кафявия крем:
10 жълтъка
6 супени лъжици захар
150 гр. тъмен шоколад
150 гр. масло (стайна температура)
За белия крем:
100 гр. сметана на прах
100 мл студено прясно мляко
100 гр. натрошени Орео бисквити
400 гр. фондан за декориране
по желание - хранителни бои
1. В дълбок съд поставете белтъците. Добавете захарта и бийте, докато получите гъста пяна. В съда след това добавете настъргания шоколад, смлените лешници и брашното. Объркайте и изпечете от тестото блат на 160-170 градуса около 20-ина минути.
2. Междувременно пригответе кафявия крем. В купа разбийте жълтъците с 6 супени лъжици захар, докато се сгъстят. Сместа се поставя върху друг съд на огъня с вряща вода и жълтъчния крем се вари на водна баня, докато получи необходимата плътност. В горещия крем се добавя и шоколадът, натрошен на кубчета, за да се разтопи. Оставете крема да се охлади.
3. В купа разбийте на пяна маслото и лъжица по лъжица добавяйте от охладен крем от жълтъци. Бийте, докато се хомогенизира сместа.
4. В друг съд разбийте сметаната със 100 мл студено мляко. Добавете вътре и смлените Орео-бисквити и хубаво объркайте.
Разрежете изпечения блат на три ленти. На дъното на чиния за торта сложете една лента. Върху нея нанесете 1/2 от белия крем и върху него нанесете половината от кафявия. Покрийте с втората лента тесто и повторете процедурата. Накрая намажете цялата торта с малко крем, за да може добре да нанесете фондана. Оставете за 1-2 часа в хладилника, за да стегне добре кремът. Покрийте с разточения фондан и след това ваправете украса по желание.