Лешникова Орео торта - сладко вълшебство с много ядки и хрупкави бисквитки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лешникова Орео торта - сладко вълшебство с много ядки и хрупкави бисквитки
Лешникова Орео торта - сладко вълшебство с много ядки и хрупкави бисквитки
admin
Добавена от: admin
12749
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
10 белтъка
10 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
6 супени лъжици смлени лешници
50 гр. настърган тъмен шоколад
За кафявия крем:
10 жълтъка
6 супени лъжици захар
150 гр. тъмен шоколад
150 гр. масло (стайна температура)
За белия крем:
100 гр. сметана на прах
100 мл студено прясно мляко
100 гр. натрошени Орео бисквити
400 гр. фондан за декориране
по желание - хранителни бои

1. В дълбок съд поставете белтъците. Добавете захарта и бийте, докато получите гъста пяна. В съда след това добавете настъргания шоколад, смлените лешници и брашното. Объркайте и изпечете от тестото блат на 160-170 градуса около 20-ина минути.

2. Междувременно пригответе кафявия крем. В купа разбийте жълтъците с 6 супени лъжици захар, докато се сгъстят. Сместа се поставя върху друг съд на огъня с вряща вода и жълтъчния крем се вари на водна баня, докато получи необходимата плътност. В горещия крем се добавя и шоколадът, натрошен на кубчета, за да се разтопи. Оставете крема да се охлади.

3. В купа разбийте на пяна маслото и лъжица по лъжица добавяйте от охладен крем от жълтъци. Бийте, докато се хомогенизира сместа.

4. В друг съд разбийте сметаната със 100 мл студено мляко. Добавете вътре и смлените Орео-бисквити и хубаво объркайте.

Разрежете изпечения блат на три ленти. На дъното на чиния за торта сложете една лента. Върху нея нанесете 1/2 от белия крем и върху него нанесете половината от кафявия. Покрийте с втората лента тесто и повторете процедурата. Накрая намажете цялата торта с малко крем, за да може добре да нанесете фондана. Оставете за 1-2 часа в хладилника, за да стегне добре кремът. Покрийте с разточения фондан и след това ваправете украса по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft