Лешниковките са сладък десерт, който ни напомня за дома на нашите баби, които традиционно го подготвят по тази бърза и проста рецепта още много отдавна.
Така че, ако искате да усетите миризмата на прясно изпечени лешници и във вашия дом, можете да опитате тази рецепта.
3 белтъци
250g захар
1 чаена лъжичка оцет
250g лешници (половината смлени, половината цели)
3-те белтъка разбъркайте, за да получите пяна. Добавете захарта, лъжичката оцет и смлените лешници.
Всичко се разбърква добре, за да получите хомогенна смес.
Загрейте фурната на 120 градуса. Вземете една голяма тава и увийте с хартия за печене.
От сместа направете малки гнезда с размер на лешник (диаметър 1.5cm) и във всяко поставете по един лешник.
Лешниковките печете докато не заруменеят отдолу. Обърнете една с нож и проверете. Отдолу трябва да бъдат със златист цвят, а на пипане меки.
Извадете тавата от фурната и ги оставете да се охладят.