
Разбийте на крем маслото и захарта в голяма и дълбока купа. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Прибавете жълтъците към масления крем и разбийте добре, след което объркайте в сместа и смлените лешници.
Разбийте белтъците до лек и пухкав сняг и ги добавете лъжица по лъжица към маслено-жълтъчения крем. Добавете постепенно брашното и разбъркайте всичко добре с дървена лъжица, докато се получи хомогенна смес.
Намазнете форма за торта с малко масло и излейте вътре тестото. Сложете в предварително загрята на 180°C фурна за около 40 - 45 минути, или докато повърхността на блата покафенее.
Набодете с вилица, за да проверите дали сместа лепне - ако полепвапо вилицата, оставете във фурната за още малко. Готовия блат извадете от формата, поръсете с пудра захар и няколко цели лешника.