Лещата се накисва предварително за една нощ. На следващия ден водата се отцежда. Лещата се слага в тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Лукът и морковите се почистват и измиват. Морковите се нарязват на колелца и се добавят при лещата. Съдът се похлупва и слага на включен котлон. Вари се на слаб огън 60 минути. Лукът се нарязва на дребно. Доматите се измиват, обелват и режат на кръгчета. Върху едната страна на наденичките се правят леки прорези. Взема се тава за печене. Слага се сварената леща. Добавя се нарязаният лук. Поръсва се 1/2 ч.л. сол, 1 ч.л. червен пипер, 1/2 ч.л. чубрица. Разбърква се добре с лъжица. Отргоре се подреждат наденичките. Между тях се нареждат кръговете домати. Гозбата се полива със зехтин. Пече се 30 минути на умерена фурна. Поднася се топла.
Леща на фурна с наденички и домати
29 Юли 2013
14126
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари