Леща плакия

вход през zajenata.bg
Леща плакия
admin
Добавена от: admin
29409
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 г леща
4 скилидки чесън
300 г мор­кови
1 глава лук
2 с.л. ни­шесте (брашно)
3 с.л. олио
1 червена чушка (прясна или печена)
1 ч.л. червен пипер
1 домат
1/2 връзка магданоз
сол и че­рен пипер на вкус
по желание: 5-6 сурови наденички
 

Измийте добре лещата, прехвърлете я в дълбока тенджера и я залейте с 1,2 л вода. Оставете да заври и 5 минути след началото на кипенето прибавете предварително наряза­ните моркови, лук и чушки. Похлупете тенджерата, намалете малко котлона и оставете лещата да къкри още 6-7 минути. През това време нарежете чесъна на дребно и го пуснете да се запържи в сгорещената мазнина (за 1-2 минути), след което поръсете с червения пипер и разбъркайте добре. Дръпнете тигана с чесъна от котлона и добавете получената запръжка към уврялата леща. Наситнете домата и сипете и него към лещата. Подправете ястието със сол и черен пипер на вкус. Разтворете бршното (нишестето) в 100 мл. студена вода и го добавете на тънка струйка към врящата леща. Прехвърлете лещата в тавичка и пъхнете в предварително загрята силна фурна (220 градуса) да се запече добре. Поднесете с нарязания ситно магданоз.

По желание може да добавите към лещата няколко парчета сурова наденица, преди да пъхнете във фурната (ако не постите).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft