Леща по испански

вход през zajenata.bg
Леща по испански
admin
Добавена от: admin
43330
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200-250 г леща, почистена и измита
1 глава лук
2 бр. моркови
2 бр. картофи
100 г салам (наденица, камчия или колбас по избор)
50 мл зехтин или друга мазнина
джоджен
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
100 г доматено пюре
1 глава чесън
сол

Лещата се вари в 3-4 л вода с малко сол и сух джоджен. Когато е почти сварена се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Когато и картофите се посварят, се слага главата чесън - цяла. В зехтина се запържват морковите, нарязани на малки кубчета, и веднага към тях се прибавя ситно нарязаният лук.
Когато лукът се запържи до златисто, се прибавя и нарязаният на кубчета колбас. Морковите, лукът и саламът се пържат около 5-6 минути. След това се прибавят брашното и червеният пипер, запържва се всичко около 1 минута, след което се сваля от огъня и се добавя хладка вода, при постоянно бъркане. Така получената смес се добавя във врящата леща, като се разбърква, за да не се получат бучки. Слага се доматеното пюре, разбърква се отново и когато заври огънят се намалява до минимум. Оставя се на слаб огън за десетина минути и е готова.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft