Леща с патладжан и чесън

вход през zajenata.bg
Леща с патладжан и чесън
admin
Добавена от: admin
22424
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г леща
4-5 много малки глави лук (арпаджик)
1 бр. по-голям патладжан
2 бр. пресни домати или 250 г консервирани домати
5-6 склидки чесън (ако са много големи - 2)
джожен
сол, олио

Обелвате патладжана и го нарязвате на кубчета. Накисвате го в солена вода за един час, след което го отцеждате и измивате. Обелвате лука, ако е по-голям от 3 см диаметър, го срязвате на две. Слагате в тенджерка лещата, лука и кубчетата патладжан с малко олио и сол и оставяте да ври на слаб огън докато лещата се свари добре.
През това време настъргвате на ренде доматите, ако са пресни или намачквате тези от консервата, ако са цели. Пресовате или смачквате чесъна и добавяте към доматите. Нарязвате на ситно джоджена, ако е пресен и го добавяте към доматите и чесъна. Разбърквате и ги оставяте да се смесят добре миризмите докато се свари лещата.
След като лещата е готова, сваляте от котлона и добавяте доматите с чесъна и джоджена. Разбърквате и оставяте захлупено с капака да постои десетина минути.
По желание се сервира с лъжица заквасена сметана и нарязани пера пресен лук. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft