Леща с ребърца
10 Декември 2012
14038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч.ч. леща
300 гр. пушени ребра
1 морков
3 с.л. олио
1 стр. праз
1 с.л. брашно
1 суха червена чушка
чубрица
черен пипер
сол
8 ск. чесън
Почистваме лещата. Слагаме я в тенджера и доливаме студена вода. Добавяме нарязания на ситно праз, нарязаният на по-едри колелца морков, олиото, размитото в малко вода брашно и чесъна - нарязан на едри парчета.
Щом заври, добавяме ребрата. Като се сварят ги изваждаме, обезкостяваме и нарязваме. Връщаме ги в тенджерата.
Добавяме подправките. Варим още 2 мин. и сваляме от котлона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари