Леща с червено вино
5 Февруари 2014
16004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Олиото се загрява в тенджера и в него се пуска шунката, докато се позапържи. Добавят се нарязаните лук и моркови и се задушават до омекване. След това се прибавят лещата и целината, както и стритият розмарин, и всичко се задушава няколко минути. Към ястието се налива виното, заедно с 8-9 чаши топла вода, и се оставя да заври на силен огън. Щом заври, котлонът се намалява и се вари на бавен огън до омекване на зеленчуците. Супата се овкусява със сол и черен пипер и накрая – с нарязания магданоз.
По желание преди да се дръпне от огъня, супата може да се сгъсти с 1-2 лъжици брашно, размити в малко топла вода.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари