Леща с червено вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Леща с червено вино
Леща с червено вино
admin
Добавена от: admin
16004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3/4 чаша шунка (на кубчета)

11/2 чаша леща (кафява или червена)

2-3 с.л. олио

1 чаша сухо червено вино

1 глава лук, нарязан

3 стръка целина (ситно нарязани)

морков (на малки кубчета)

1/2 чаша нарязан магданоз

2 ч.л. сушен розмарин (или друга подправка на вкус) 

 1/4 ч.л. сол

смлян черен пипер

Олиото се загрява в тенджера и в него се пуска шунката, докато се позапържи. Добавят се нарязаните лук и моркови и се задушават до омекване. След това се прибавят лещата и целината, както и стритият розмарин, и всичко се задушава няколко минути. Към ястието се налива виното, заедно с 8-9 чаши топла вода, и се оставя да заври на силен огън. Щом заври, котлонът се намалява и се вари на бавен огън до омекване на зеленчуците. Супата се овкусява със сол и черен пипер и накрая – с нарязания магданоз.

По желание преди да се дръпне от огъня, супата може да се сгъсти с 1-2 лъжици брашно, размити в малко топла вода.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft