Свикнали сме да мислим за звездите като за хора, които не приготвят сами нищо у дома, а всичко им се поднася на тепсия. Това обаче не важи за примата на родната поп-музика, голямата Лили Иванова .
Подобно на повечето българи Лили също пече баница за Коледа .
Тя посреща Коледа в луксозния си дом любимите си племенници, сестра си и внуците й. За тях реди баницата, на която я научила майка й Мария. Прави се с продукти за две тави. Приготвя се с обичайните точени кори и най-малко с 8 яйца. Тайната й е, че слага и няколко лъжици майонеза. Това е не просто баница, а произведение на изкуството. Поднася на мраморна маса в порцеланови чинии със сребърни прибори.
Колаж: ПИК
Има си специална италианска тава, подарена й от Митко Щерев.
Примата черпи гостите си и с приготвено от нея цедено кисело мляко с мед и орехи. Винаги уточнява, че млякото е пълномаслено, а орехите са доставени от родния Кубрат. Самата тя се храни прекалено икономично и то защото винаги спазва строг режим, за да подържа тялото си здраво и жизнено. Тя отдавна не яде месо. Допуска едно-единствено изключение – понякога си позволява по резен-два телешки суджук. Друго изкушение, с което не се ограничава, е шоколадът. А попарата е любимата й храна, която приготвя сама по стара рецепта от майка си, пише Уикенд.