Лимонадена питка
19 Октомври 2012
59936
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пресяваме брашното 3 пъти. Правим в него кладенче.
Слагаме бутилката безалкохолно, маята, солта, олиото, захарта, белтъка и водата. Замесваме еластично тесто.
Намазваме ръцете си с олио. Отново измесваме тестото и го оставяме да втаса. Отделяме малко от него за украса. От другото късаме еднакви парчета и ги оформяме на топчета. Слагаме едно в средата на кръгла намаслена тавичка, а останалите разполагаме в кръг около първото топче. От отделеното тесто правим украса на питата (по желание). Намазваме я с жълтък, разбит с 1 супена лъжица вода.
Слагаме я в предварително загрята фурна и я печем, докато добие златист цвят.
По желание вместо да правим украса на питката, може да я поръсим с микс от подправки и малко настърган кашкавал!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари