Лимонадени охлювчета със сирене
6 Ноември 2012
46012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изсипваме пресятото брашно в тавичка. Правим кладенче в средата. Там счупваме 2 яйца. Слагаме щипката сол и маята, разтворена в лимонадата или газираната вода. Замесваме меко тесто. Оставяме го да престои 1/2 час. После го разточваме на тънка кора. Разбиваме 4 яйца. Разбъркваме ги с натрошеното сирене. Намазваме кората със сместа и я навиваме. След това я нарязваме на парченца широки около 5-6 см. Подреждаме ги в намазана с мас или олио тавичка с пълнежа нагоре на малко разстояние едно от друго. Оставяме розичките да разцъфнат (да втасат). Когато се залепят една за друга, ги слагаме да се пекат в умерено загрята фурна. Готови са, когато порозовеят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари