Лимонени агнешки късчета с маслини

22 Декември 2011
3382
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Месото се подправя с MAGGI® Унисос, поръсва се с брашното и се разбърква.
Сгорещяват се маслото и зехтинът и в тях се слага да се зачерви месото от всички страни. Добавят се пресният лук, маслините и вермутът. Всичко се разбърква от време на време, докато остане на мазнина. Добавят се 1 ч. л. настъргана лимонова кора и 4 с. л. лимонов сок. Слагат се джодженът и магданозът.
Сместа от месото и зеленчуците се поставя в центъра на лист хартия за печене. Пече се около 1 час върху тавичка в загрята на 160° С фурна.
Готовите късчета се поднасят върху канапе от сварен ориз или с гарнитура от варени зеленчуци.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари