Лимонени кексчета с глазура от грейпфрут

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Мъфини
Лимонени кексчета с глазура от грейпфрут
Лимонени кексчета с глазура от грейпфрут
admin
Добавена от: admin
9484
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 чаши брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 чаша пълномаслено кисело мляко
1 1/3 чаши захар
3 големи яйца
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/2 чаша олио или зехтин
1/3 чаша прясно изстискан лимонов сок
За глазурата:
сокът от половин грейпфрут
пудра захар
по желание - сладкарска боя
 

Смесете брашното, солта и бакпулвера. Смесете киселото мляко, захарта, яйцата, олиото, лимоновата кора и ванилията с телена бъркалка или в кухненски робот. Прибавете сухите съставки и бъркайте, докато се смесят добре. Разпределете тестото във форми за кексчета (мъфини), предварително намазнени - не ги пълнете догоре, а до 2/3 от обема. Изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути.
Докато се пекат, направете глазурата: разрежете грейпфрута на половинки. Изстискайте едната половина в купа. Прибавете толкова пудра захар, че да се получи удобна за нанасяне консистенция на глазурата, както и малко червена боя за сладки (ако искате по-наситен цвят). В малък тиган за сос смесете малко прясно изстискан лимонов сок и захар на бавен огън, докато захарта се разтопи. Когато кексчетата се изпекат до златисто, ги извадете. Оставете да се охладят няколко минути във формата, след това ги прехвърлете върху кухненска решетка. Докато са още топли, излейте отгоре лимоновия сироп. Покрийте ги с глазурата и поднесете изстинали. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft