4 пилешки бутчета
4 с.л. зехтин
2 малки глави лук
2 с.л. подправка за пиле
50 г масло
50 г светли стафиди
50 г тъмни стафиди
50 г почистен шам-фъстък
1 лимон
китка пресен кориандър
Загрейте зехтина в тенджерка или по-дълбок тиган, сложете измитите пилешки бутчета и ги запържете от двете страни до златисто. Извадете ги, добавете маслото и запържете обеления и нарязан на филийки лук, докато стане прозрачен. Върнете пилешките бутчета и наръсете с подправката за пиле, посолете. Сипете чаша топла вода, захлупете и оставете на бавен огън за около час. Междувременно прибавете стафидите, лимона, нарязан на четири, и шам-фъстъка. Сервирайте ястието топло. При поднасяне нарежете отгоре пресен кориандър (може да пропуснете, ако не харесвате вкуса му, или да го замените с магданоз).