Лимонено пиле със сусам
18 Юни 2013
20769
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешки гърди или бутчета
1-2 счукани скилидки чесън
1/2 с.л. джинджифил /сушен/
1/2 пакетче масло
малко черен/червен пипер и кориандър
сокът от 2-3 лимона
чаша бяло вино
1 с.л. мед
олио
сол
сусам
От чесъна, подправките, меда и лимоновия сок се прави марината, в която се слага месото и се оставя да престои 1-2 ч. в хладилник.
След като месото се овкуси добре, се нарежда в намазнена тавичка. Залива се с остатъка от маринатата + чаша бяло вино, посолява се, поръсва се със сусам, отгоре се поставят парченца масло и се запича на умерен огън, докато попие течността.
Може да се добавят и други специфични подправки - къри, розмарин или готова подправка за пиле.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари