Загрейте фурната на 190 градуса. Разбийте лимоновия сок и кора с нарязаните подправки и зехтина. Натъркайте тази смес в пилешкото. Може да ги оставите да се мариноват за една нощ в хладилника. Поставете пилето в тавичка. Подредете наоколо нарязания лук. Излейте виното. Нарежете на едро още подправки и ги пъхнете между парчетата пиле. Направете същото и с останалата част от лимоните (кората без най-горния слой). Разделете чесъна на скилидки, натъркайте ги със зехтин и поставете около пилето. Подправете с още сол и черен пипер. Сложете във фурната, без да покривате, и запечете за около 1 час, докато пилето стане златисто и се изпече добре. Извадете от фурната, покрийте и оставете така 10-15 минути. Преди да поднесете, добавете още пресни подправки и още малко сол. Изстискайте чесъна от скилидките и го втрийте в изпечените бутчета. Сервирайте с резенчета лимон.
Лимонено пиле с чесън и бяло вино
4 Юни 2013
30104
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари