Лимонов мус
22 Декември 2011
6734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 гр. кисело мляко
300 гр. безсолна извара с няколко капки лимонов сок
150 гр. разбита сметана
15 гр. желатин
2 яйца
50 гр. пудра захар
2 кръгчета лимон
препечени и нарязани на тънко бадеми
Желатинът се накисва в 3 с. л. вода в малка тенджерка.
Жълтъците се разбиват на пяна с пудрата захар.
Към тях се прибавя изварата и киселото мляко.
Разтопява се желатина на тих огън и се добавя към сместа.
Белтъците се разбиват на гъст сняг и също се добавят към сместа.
Мусът се разпределя в чаши и се оставя да се стегне.
Украсява се със сметаната, лимонените резенчета, разрязани на 4 и бадемите, накълцани на люспи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари