Лингуини с ароматен патладжанен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лингуини с ароматен патладжанен сос
Лингуини с ароматен патладжанен сос
admin
Добавена от: admin
10300
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. лингуини (спагети, талятели)
1/4 чаша зехтин
500 гр. патладжани, нарязани на малки кубчета
5 скилидки чесън, счукани
1/2 с.л. червен пипер
2 средно големи домата, нарязани на кубчета - запазете възможно повече от течността им
2 ч.л. пресен риган (1 ч.л. сух)
морска сол
прясно смлян черен пипер

Сложете нарязаните патладжани в ситна цедка и ги посолете леко. Оставете ги за 20-30 минути, като разбърквате от време на време. Притиснете дебел слой домкинска хартия върху патладжаните, преди да ги обработите - това ще попие излишната влага.
Сварете лингуините в тенджера с вряща подсолена вода без да ги разварявате - около 8-10 минути. Отцедете ги, като запазите поне четвърт чаша от течността от варенето, и изплакнете пастата добре с топла вода. Ако сосът още не е готов, разбъркайте пастата със заделената течност, за да я предпазите от залепване.
Загрейте зехтина в голям тиган. Сложете вътре патладжаните и червения пипер, разбърквайки често, за да не залепнат. Необходими са им около 5 минути. Към края на готвенето прибавете чесъна. Разбъркайте вътре ригана и доматите, заедно с отделената течност. Покрийте и задушете още 10-12 минути, докато патладжаните са напълно готови. Ако сосът е много гъст, добавете част от течността, в която са врели лингуините, докато стигне нужната гъстота. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Поднесете пастата, залята със соса и гарнирана с пресен риган. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft