Лозови сармички с дробчета и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Лозови сармички с дробчета и гъби
Лозови сармички с дробчета и гъби
admin
Добавена от: admin
9942
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Задушете в масло нарязаните лук, гъби и дроб­чета. Дръп­нете ги от огъня, щом се поизпари водата. Прибавете смляното месо, 1 яйце, 1 кафена чашка ориз, ситно нарязан магданоз, сол, черен и червен пипер. Раз­бъркайте добре и оставете сместа да изстине. Попарете листата от цвекло (можете да ги замените с лозови листа) и ги отцедете. Поставете във всеки лист от плънката и за­вийте малки сармички. Покрий­те дъното на една тенджера с няколко листа. Сложете отгоре сармите. Покрийте ги с листа. Залейте ястието с пилешки бу­льон, приготвен от кубче. Варе­те 30 минути. Махнете горни­те листа. Размийте 1 чаена лъжичка препечено брашно в малко топла вода. Сипете ги в ястието. Доварете до готов­ност. Поднесете сармичките с кисело мляко и малко от получе­ния сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft