Локма - турски толумбички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Локма - турски толумбички
Локма - турски толумбички
admin
Добавена от: admin
60276
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч топла вода
1 с.л пудра захар
1 пак суха мая смесена с малко брашно
1 ч.ч мляко
2 яйца
1 с.л олио
2 к.л сол
1 пак ванилия
2 1/2 ч.ч брашно
За сиропа:
400 гр захар
300 мл вода
1-2 с.л лимонов сок
ванилия 

Първо приготвяме сиропа: кипваме водата със захарта и оставяме 10 минути да заври. Добавяме лимоновия сок и ванилията и отстраняваме от огъня, докато сиропът се изстуди.
Пресяваме брашното и средата правим кладенче. Добавяме водата, едно по едно яйцата, млякото, олиото, пудрата захар, маята (примесена с брашно), солта и ванилията. Омесваме меко тесто /става рехаво, затова се работи с намазнени ръце/. От полученото тесто се шприцоват лентички в силно нагорещено олио или с ръце се откъсват топчета колкото орех и се пържат до златисто. Изваждат се и веднага (горещи) и се пускат в изстудения сироп. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft