![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В тиган (най-добре тефлонов) се карамелизира захарта с 2-3 с.л. вода. След това се добавя около 1 ч.ч топла вода и сместа се оставя да поври, докато се разтопи карамелът. Прибавя се нарязаният на дребно локум и при непрекъснато бъркане се разтопява по-голямата част от локума. Добавя се кравето масло. С така получената смес се заливат предварително натрошените на дребно бисквити. По желание се добавят счукани запечени орехи. Когато сместа поизстине, от нея с мокри ръце се оформят рулца, които се овалват в кокосови стърготини, увиват се в прозрачно фолио и се оставят да стегнат в хладилника.
Вариант: вместо рулца, може да разстелете бисквитената смес в тавичка, да я поръсите обилно с кокос и след като стегне - да я нарежете на квадрати или правоъгълници.