Луксозен сладкиш с вкус на ЕКЛЕР - цял килограм крем, скрит в нежно, пухкаво тесто! Неустоима вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Луксозен сладкиш с вкус на ЕКЛЕР - цял килограм крем, скрит в нежно, пухкаво тесто! Неустоима вкусотия:
Луксозен сладкиш с вкус на ЕКЛЕР - цял килограм крем, скрит в нежно, пухкаво тесто! Неустоима...
47570
Луксозен сладкиш с вкус на ЕКЛЕР - цял килограм крем, скрит в нежно, пухкаво тесто! Неустоима вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Забравете еклерите, този невероятен еклеров сладкиш  е 100 пъти по-добър! Да не говорим, че удоволствието трае по-дълго, защото може да си отрежете 1, 2, 3 и т.н. парчета.

Изглежда красиво, има още по-добър вкус и ще се превърне в звездата на всеки празник. Ето рецептата за нашия Луксозен сладкиш с вкус на ЕКЛЕР :

луксозен еклеров сладкиш

Имаме нужда от:

Горна част:

140 г обикновено брашно

125 мл прясно мляко

125 мл вода

120 г масло

10 g захар

5 г сол

4 яйца

тава с размери 25 х 30 см

За крема:

500 мл прясно мляко

2 яйца

50 обикновено брашно

50 г масло

10 г ванилова захар

120 г захар

200 мл сметана за разбиване

20 г разтопен шоколад

20 г карамел

Приготвяне:

Изсипете млякото и водата в тенджера, добавете масло, захар, сол, брашно и, разбърквайки, сварете компактно тесто, което се отделя от стените на тенджерата.

Прехвърлете го в купа, охладете леко и добавете яйцата едно по едно, като бъркате старателно до поемането на всяко. 

еклерово тесто

Покрийте тавата с хартия за печене, изсипете тестото отгоре и разстелете.

Печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за около 30 минути. 

еклеров десерт

Сега пригответе крема.

В купа смесете брашното, захарта, ваниловата захар, яйцата и разбъркайте с бъркалка.

Сложете мляко в тенджера на котлона и изсипете приготвената смес в нея.

Варете при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти.

крем за еклери

Накрая разбийте мекото масло в крема. 

В отделна купа разбийте сметаната.

Добавете я на части в крема. Изсипете готовия крем върху изпеченото тесто и загладете.

еклеров сладкиш

Поставете в хладилник за 2 часа. 

След това украсете десерта с разтопен шоколад и карамел.

луксозен сладкиш с вкус на еклер

Нарежете и можете да сервирате.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft