Луксозна торта с богат вкус, меден аромат-За всякакъв повод става
8 Декември 2021
2719
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За да направите медена бисквита, ще ви трябват следните съставки:
- мед, 110 г;
- сода, 1 ч.л.
- масло, 100 г;
- яйца, 3 бр.;
- щипка сол;
- захар, 80 г;
- брашно, 160г.
За да приготвите крем от кисело мляко ви трябва:
- сметана или кисело мляко, 400 г;
- яйца, 2 бр.;
- захар, 130 г;
- брашно 2,5 супени лъжици;
- ванилин;
- масло, 80г
За черешово конфи се нуждаете от :
- череши без костилка, 300 г;
- захар, 90 г;
- царевично нишесте, 1 супена лъжица;
- желатин, 2 супени лъжици;
- вода, 50 мл.
За да приготвите шоколадовата глазура:
- какао, 4 супени лъжици;
- захар, 100 г
- заквасена сметана или кисело мляко, 150 г;
- масло, 60 г
Процес на готвене:
- Смесете захарта с брашното, разбъркайте.
- Добавете яйцата и разбийте с бъркалка до гладкост.
- Добавете гъсто кисело мляко или заквасена сметана, разбъркайте и гответе на слаб огън до сгъстяване. Отстранете от котлона и добавете маслото, омесете масата до гладкост. Покрийте с найлоново фолио и охладете.
- Маслото се смесва с меда и се загрява на слаб огън.
- Добавете сода за хляб и разбъркайте за 2 минути, докато масата стане кехлибарена.
- Охладете масата до топло състояние.
- Разбийте яйцата с щипка сол до пяна. Добавете захарта на порции и разбийте, докато стане гъста и стабилна.
- Смесете медената основа с яйцето с бъркалка.
- Изсипете на порции пресятото брашно и омесете до гладкост.
- Покрийте формата с пергамент и разстелете тестото.
- Печете на 180 градуса за около 15-18 минути.
- Отстранете хартията и охладете пандишпановия блат, като отрежете краищата и го разрежете на 2 части.
- Напълнете желатина с вода и оставете да набъбне. Смесете захарта с нишестето.
- Пасирайте черешите с блендер.
- Смесете пюре от горски плодове със захар и нишесте, гответе, докато се сгъсти.
- Нарежете пандишпановия блат на 4 блата, смелете на трохи остатъците.
- Разбийте сметаната с миксер.
- Оформете тортата във формата, като намажете блатовете със сироп от горски плодове и сметана.
- За глазурата смесете всички продукти и гответе до гладкост.
- Покрийте отгоре и отстрани с глазура, поръсете с трохи.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари