Луксозна торта с богат вкус, меден аромат-За всякакъв повод става

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Луксозна торта с богат вкус, меден аромат-За всякакъв повод става
Луксозна торта с богат вкус, меден аромат-За всякакъв повод става
2719
Луксозна торта с богат вкус, меден аромат-За всякакъв повод става
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За да направите медена бисквита, ще ви трябват следните съставки:

  • мед, 110 г;
  • сода, 1 ч.л.
  • масло, 100 г;
  • яйца, 3 бр.;
  • щипка сол;
  • захар, 80 г;
  • брашно, 160г.

За да приготвите крем от кисело мляко ви трябва:

  • сметана или кисело мляко, 400 г;
  • яйца, 2 бр.;
  • захар, 130 г;
  • брашно 2,5 супени лъжици;
  • ванилин;
  • масло, 80г

За черешово конфи се нуждаете от  :

  • череши без костилка, 300 г;
  • захар, 90 г;
  • царевично нишесте, 1 супена лъжица;
  • желатин, 2 супени лъжици;
  • вода, 50 мл.

За да приготвите шоколадовата глазура:

  • какао, 4 супени лъжици;
  • захар, 100 г
  • заквасена сметана или кисело мляко, 150 г;
  • масло, 60 г

Процес на готвене:

  • Смесете захарта с брашното, разбъркайте.
  • Добавете яйцата и разбийте с бъркалка до гладкост.
  • Добавете гъсто кисело мляко или заквасена сметана, разбъркайте и гответе на слаб огън до сгъстяване. Отстранете от котлона и добавете маслото, омесете масата до гладкост. Покрийте с найлоново фолио и охладете.
  • Маслото се смесва с меда и се загрява на слаб огън.
  • Добавете сода за хляб и разбъркайте за 2 минути, докато масата стане кехлибарена.
  • Охладете масата до топло състояние.
  • Разбийте яйцата с щипка сол до пяна. Добавете захарта на порции и разбийте, докато стане гъста и стабилна.
  • Смесете медената основа с яйцето с бъркалка.
  • Изсипете на порции пресятото брашно и омесете до гладкост.
  • Покрийте формата с пергамент и разстелете тестото.
  • Печете на 180 градуса за около 15-18 минути.
  • Отстранете хартията и охладете пандишпановия блат, като отрежете краищата и го разрежете на 2 части.
  • Напълнете желатина с вода и оставете да набъбне. Смесете захарта с нишестето.
  • Пасирайте черешите с блендер.
  • Смесете пюре от горски плодове със захар и нишесте, гответе, докато се сгъсти.
  • Нарежете пандишпановия блат на 4 блата, смелете на трохи остатъците.
  • Разбийте сметаната с миксер.
  • Оформете тортата във формата, като намажете блатовете със сироп от горски плодове и сметана.
  • За глазурата смесете всички продукти и гответе до гладкост.
  • Покрийте отгоре и отстрани с глазура, поръсете с трохи.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft