Лукумадес - гръцки мекички
25 Април 2012
56099
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разтворете маята в 1/2 ч. ч топла вода и прибавете захарта. Изчакайте да се надигне и да оформи "капаче". В купа поставете брашното, едно яйце (по желание), 2-3 щипки сол, останалата част от топлата вода и вече разтворената мая. Разбъркайте сместа добре. Покрийте купата с кърпа и оставете за час да втаса.
Когато сместа е бухнала, загрейте в дълбок съд (тенджера) достатъчно олио, така че мекичките да `плуват` в мазнината. С помощта на 2 лъжици загребвайте от сместа, оформяйки топченца, които след това потопете в горещата мазнина.
Готовите лукумадес можете да сиропирате с меден сироп, да поръсите обилно със смлени орехи и канела
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари