Лучена супа с кашкавалено хлебче

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Лучена супа с кашкавалено хлебче
Лучена супа с кашкавалено хлебче
admin
Добавена от: admin
8081
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г арпаджик
2 с. л. нишесте
2 с. л. сметана
2 филии хляб
100 г кашкавал
1–2 стръка мащерка
½ кубче зеленчуков бульон
1 с. л. мед
70 мл зехтин
50 г краве масло
черен пипер на вкус 

Арпаджикът се почиства и се измива. Зехтинът се загрява в тенджерка и в него за около 5 минути се запържва нарязаният на филийки арпаджик. Добавят се маслото и медът и се разбърква енергично около минута. След това арпаджикът се задушава още 5 минути в около 600 мл вода.


Добавят се сметаната и нарязаната наситно мащерка и ако се налага, се доливат още 200 мл вода. Супата ври 5 минути, овкусява се със стритото кубче зеленчуков бульон и черен пипер, и накрая се сгъстява с разтвореното в 50 мл вода нишесте, което се долива на тънка струя към супата. Вари се още 1–2 минути и се дръпва от огъня.


Кашкавалът се разпределя върху двете филийки и се запича. Супата се сервира, като филийките с кашкавал се разделят на половината и във всяка купичка се слага по половин филийка, която се залива с топлата супа.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft