за 6 порции:
250 г бутер тесто
10 малки глави лук
30 г краве масло
1 чаена лъжичка захар
6 яйца
20 г сметана
150 г настърган кашкавал
щипка настъргано индийско орехче
1 чаена лъжичка мащерка
сол
черен пипер
Разточете леко тестото и го поставете във формата така, че да се получи нисък борд. Набодете с вилица, покрийте с пергаментова хартия и поставете отгоре сурови бобени зърна. Изпечете до полуготовност - 15-20 минути при температура 210 С. Нарежете лука и го запържете в олиото, добавете захарта и задушете на тих огън 20 мин, разбърквайки от време на време. Махнете пергамента и зърната от кошничката и я запълнете с лука. Смесете яйцата, сметаната, кашкавала, индийското орехче, мащерката, посолете със сол и черен пипер. Залейте с тази смес лука и печете 15 минути при температура 210С.