300-400 г (2 глави) лук
За панировката:
2 бр. яйца
150 г брашно
250 мл бира
1 с.л. олио
щипка сол и черен пипер
брашно и галета за овалване
За соса:
3 с.л. майонеза
3 с.л. кисело мляко
1 стрък пресен лук - перата
1-2 скилидки чесън
копър
Лукът се почиства и нарязва на шайби с дебелина около 6-7 мм. Шайбите се разделят на пръстенчета, може и по две (да не са единични) и се заливат със студена вода. Отделят се белтъците от жълтъците и се разбиват на сняг. В друга купа се смесват брашното с бирата, добавят се жълтъците, олиото, солта и черният пипер, може да се сложат и други подправки по ваш вкус. Разбърква се хубаво и към тази смес се добавят разбитите белтъци и леко се разбърква. Получава се пухкава смес. В дълбок съд се загрява много олио (поне 2 пръста), и всяко пръстенче се овалва в брашно, после в панировката и накрая в галета и се слагате да се пържи (при това внимавайте съдът да не се пълни с много кръгчета, за да не се отнема от температурата на мазнината), пържат се до златисто и се обръщат. Готовите кръгчета се нареждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината. Приготвя се сосът, като се разбърква майонезата с киселото мляко и към тях се добавят ситно нарязаният зелен лук и счуканият или накълцан на ситно чесън и ситно нарязаният копър. Сервират се кръгчетата със соса в подходящ съд.