За тестото:
250 гр брашно
1 яйце
100 гр масло
1/2 ч. л. сол
За пълнежа:
3 големи глави лук
2 с. л. олио
щипка настъргано индийско орехче
2 яйца
1 връзка копър
100 мл прясно мляко
черен пипер, сол
Брашното се пресява, в средата му се оформя кладенче и вътре се счупва яйцето. Добавят се солта, нарязаното на кубчета студено масло. Замесва се тесто, като постепенно се доливат около 50 мл студена вода. Тестото се оформя на топка и се увива във фолио. Поставя се на студено (в хладилник) за около половин час. През това време обеленият лук се нарязва на тънко и се запържва до златисто в сгорещеното олио. Тиганът се дърпа от огъня, добавят се черен пипер и сол на вкус. Плънката се оставя да изстине леко. Охладеното тесто се премесва и се разточва на кръг с дебелина около 1 см. Прехвърля се в покрита с хартия за печене форма или тавичка и по стените й се повдига бордюр от тестото. Копърът се нарязва на ситно, яйцата се разбиват с млякото и към получената смес се добавят лучената плънка и копърът. Овкусява се с индийското орехче. Пълнежът се изсипва върху тестото и се заравнява добре с шпатула. Паят се слага в загрята умерена фурна и се пече около 30-35 минути. Поднася се топъл.