Лукът се нарязва на колелца и се задушава в маргарина на слаб огън под капак, докато придобие златист цвят.
Тестото се приготвя, като брашното се пресява и се сипва в купата на кухненския робот. Добавя се маргаринът и с приставката за рязане на месо се размесва за половин минута. Налива се водата и отново се размесва.
Когато стане на едри трохи, тестото се изважда и се меси на ръка до оформянето на топка. След това се разточва кора с диаметър, по-голям от този на тавата за печене.
Кората се навива около точилката и се пренася върху предварително намазнената тава. Притиска се към дъното и стените и се надупчва с вилица, за да не се надуе. Пече се в умерена фурна до златисто (15-20 минути).
Лукът се смесва с нарязаните маслини, подправя се с мащерка и сол и се разпределя върху запеченото тесто. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се запича.