Лучник
22 Декември 2011
9326
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
тесто - 1 кг готово тесто
свинско месо - 400 гр. нарязано на хапки
лук - 400 гр. нарязан на кубчета
сол
олио
черен пипер
червен пипер
Разточват се от тестото две кори, едната малко по-голяма. Тя се слага отдолу в намазнена тава, като краищата й трябва да излязат извън тавата.
Месото се запържва хубаво, изважда се и в същата мазнина се запържва лука. Смесват се, подправят се със сол и пипер и се изсипват върху кората.
Отгоре се слага по-малката кора и се захлупват краищата на долната кора. Може да се намаже с яйце (за по-добър вид) и да се сложат парченца маргарин отгоре.
Пече се в загрята фурна около 30 минути. След като се извади, се поръсва леко с вода и се завива с кърпа за 15-20 минути, за да омекне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари