Лучник

вход през zajenata.bg
Лучник
admin
Добавена от: admin
9326
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

тесто - 1 кг готово тесто
свинско месо - 400 гр. нарязано на хапки
лук - 400 гр. нарязан на кубчета
сол
олио
черен пипер
червен пипер

Разточват се от тестото две кори, едната малко по-голяма. Тя се слага отдолу в намазнена тава, като краищата й трябва да излязат извън тавата.

Месото се запържва хубаво, изважда се и в същата мазнина се запържва лука. Смесват се, подправят се със сол и пипер и се изсипват върху кората.

Отгоре се слага по-малката кора и се захлупват краищата на долната кора. Може да се намаже с яйце (за по-добър вид) и да се сложат парченца маргарин отгоре.

Пече се в загрята фурна около 30 минути. След като се извади, се поръсва леко с вода и се завива с кърпа за 15-20 минути, за да омекне. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft