Любимата закуска, с която сме израснали. Всички ги обожаваме- пухкави, мекички, с мед или с пудра захар

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любимата закуска, с която сме израснали. Всички ги обожаваме- пухкави, мекички, с мед или с пудра захар
Любимата закуска, с която сме израснали. Всички ги обожаваме- пухкави, мекички, с мед или с пудра...
12944
Любимата закуска, с която сме израснали. Всички ги обожаваме- пухкави, мекички, с мед или с пудра захар
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бухтите са любима закуска не само на децата, но и на възрастните. Макар да са по-калорични, те редовно присъстват на трапезата ни, поради което е добре да се научим как да ги приготвяме по различен начин, пише gotvach.bg.

Ето 5 рецепти за бухти от цял свят, които коренно се различават една от друга:

Балкански бухти

Необходими продукти : 1/4 л вода, 4 с.

л. масло, 1 щипка сол, 1 ч. ч. брашно, 5 яйца.
Начин на приготвяне: Водата се слага за заври и към нея се добавят последователно маслото, солта и брашното. Разбърква се добре до получаването на гладко тесто. Сваля се от котлона и след като изстине към него се добавят и яйцата. Разбърква се до пълното поемане на яйцата. От тестото се гребва с лъжица и се пуска малко количество в сгорещена мазнина. Пържи се до златисто и готовите бухти се поднасят, поръсени с пудра захар.

 

Китайски бухти
Необходими продукти : 1 ч. ч. брашно, 3 разбити на сняг белтъка, 4 с. л. пудра захар, няколко листенца от цвят на магнолия.
Начин на приготвяне : От всички продукти се замесва тесто, към което накрая се прибавят и листенцата магнолия. От него се оформят топчета, които се пускат в сгорещена мазнина и се пържат до порозовяване. Сервират се поръсени с пудра захар.

Гръцки бухти
Необходими продукти: 1 ч. ч сварени кестени, 6 яйца 1 ч. ч. захар, 1 к. ч. брашно.
Начин на приготвяне : Кестените се стриват на пюре и към тях последователно се прибавят жълтъците, захарта, брашното и белтъците и всичко се разбърква. Тестото се изсипва в малки формички и се пече на фурна до пълна готовност.

Белгийски бухти
Необходими продукти : 3 ябълки, 5 к. ч. брашно, 2 с. л. масло, 2 с. л. пудра захар, 30 г мая, 2 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко.
Начин на приготвяне: Към брашното се прибавят последователно маслото, захарта, разбитите жълтъци, млякото размито с маята и разбитите на сняг белтъци. Прави се тесто, което се оставя да престои 3 часа. Разточва се и от него се правят малки квадратчета, в които се слага резен обелена ябълка и след това се притискат с пръсти. Бухтите се изпържват, отцеждат се и са готови за сервиране, поръсени с пудра захар.

Германски бухтички
Необходими продукти: 100 мл червено вино, средата на 1/4 хляб, 2 с. л. пудра захар, 2 белтъка.
Начин на приготвяне: Средата на хляба се нарязва на филии, които се потапят в смесените вино и захар. След това всяка филия се потапя в купа, в която са разбити белтъците и така приготвените бухти се изпържват до златисто.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft